• Головна
  • Новини
  • У Львові освятять ікону Івана Павла ІІ і проведуть концерт на честь святого...

У Львові освятять ікону Івана Павла ІІ і проведуть концерт на честь святого

17.08.2015, 13:07
У Львові освятять ікону Івана Павла ІІ і проведуть концерт на честь святого - фото 1
28 серпня о 19.30 у львівському Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла освятять образ Івана Павла ІІ, який написав відомий український художник – Олександр Войтович.

ікона.jpg28 серпня о 19.30 у львівському Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла освятять образ Івана Павла ІІ, який написав відомий український художник – Олександр Войтович.

З цієї нагоди також відбудеться концерт сакральної музики «Totus Tuus» пам’яті Івана Павла ІІ. Серед музичних виконавців – солістка Віденської опери Зоряна Кушплер, родом зі Львова.

Як розповів художник, цей образ Папи-слов’янина є подарунком знаної оперної співачки Зоряни Кушплер Гарнізонному храму та Львову загалом. Саме вона ще рік назад подала ініціативу намалювати портрет Івана Павла ІІ, адже цей святий є дорогим для усіх львів’ян.

«Сама постать Івана Павла ІІ є мені дуже близькою, - ділиться художник, автор роботи Олександр Войтович. – Але щоб створити той образ, який би я хотів бачити, потрібно було перебрати багато матеріалів, фотографій». Цей портрет святого має кілька особливостей, які роблять його унікальним. Насамперед, митець зобразив Івана Павла ІІ дещо молодшим, аніж він був у той момент, коли був з візитом у Львові. Також на цьому портреті Папа молиться на тлі фасаду Гарнізонного храму. Тобто митець малював не просто образ, а ікону для конкретного місця храму: він творив, уже знаючи, де саме розташують цей твір. Про це повідомляє Капеланство.info