У Харкові відкрилася виставка «Музей релігій»

08.07.2015, 14:47
У Харкові відкрилася виставка «Музей релігій» - фото 1
Виставка «Музей релігій» відкрилася у галереї АВЕК м. Харкова. На ній представлені макети найвідоміших культових споруд усіх часів і народів, а також предмети мистецтва, що дають уявлення про різні релігії.

Виставка «Музей релігій» відкрилася у галереї АВЕК м. Харкова. На ній представлені макети найвідоміших культових споруд усіх часів і народів, а також предмети мистецтва, що дають уявлення про різні релігії.

Харків_2.jpg

В основі експозиції – реконструкції стародавніх храмів і святинь, розташованих в різних місцях Землі. Серед них як широковідомі – Стоунхендж в Англії, кам’яні статуї Моаї з острова Пасхи, храм фараона Рамзеса в Єгипті, Стіна Плачу в Єрусалимі, Імператорський собор в Аахені або Успенський собор у Києві, так і маловідомі – Ерехтейон в Греції, Храм вогню Атешгях в Азербайджані , Скельний храм Кайласанатха і Храм Лотоса в Індії, Храм Неба і Храм Конфуція в Китаї, Храм написів в Мексиці.

Харків_3.jpg

В експозиції «Музею релігій» також представлені артефакти і твори мистецтва з приватної колекції Олександра Фельдмана Feldman Fаmily Museum. Це зображення Будди, богів індуїстського синтоїстського пантенона, тибетські ритуальні раковини, священні мусульманські мечі «Зульфікар», африканські магічні статуетки «нкісі», ритуальні свічники, картини і скульптури на юдейську тематику і багато іншого.

Харків1.png

Під час відкриття виставки народний депутат України Олександр Фельдман зазначив, що зараз люди повинні об’єднуватися незалежно від кольору шкіри, віросповідання, мови, громадянських і політичних переконань.

«Ми живемо в дуже складний час, коли суспільство зіткнулося з епідемією насильства. Всі люди доброї волі повинні об’єднати зусилля, щоб її зупинити. Створення центру, де дітей знайомитимуть з різними релігіями, культурами, – це ще один крок у цьому напрямку. Саме через знання можна навчитися толерантності », – підкреслив Олександр Фельдман.

Харків_4.jpg

Надалі втіленням проекту стане створення мультимедійного експозиційного комплексу на території регіонального ландшафтного парку «Feldman Ecopark». За словами народного депутата України, це буде не просто Музей релігій, а дискусійний клуб, майданчик для міжконфесійного діалогу, пошуку рішень актуальних питань розвитку суспільства. Про це повідомила прес-служба Харківського екзархату УГКЦ.