• Головна
  • Новини
  • Релігійні конфесії Чернівців провели фестиваль «Великодній передзвін»...

Релігійні конфесії Чернівців провели фестиваль «Великодній передзвін»

20.04.2015, 16:43
Релігійні конфесії Чернівців провели фестиваль «Великодній передзвін» - фото 1
Вперше такий захід відбувся у місті сім років тому, коли Чернівці відзначали своє 600-річчя

exklusiv.gifВперше такий захід відбувся у місті сім років тому, коли Чернівці відзначали своє 600-річчя

Зараз такому фестивалю вирішили дати нове життя і більше того, зробити його щорічним та постійним. «Великодній передзвін» відбувся 19 квітня у Літньому театрі  Центрального парку культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка.

Зал.jpg

Ідея проводити це свято духовної пісні належать саме чернівецьким конфесіям. Коли не так давно у місті проводили спільну молитву за мир в Україні, збираючись опісля на обговорення, представники релігійних конфесій міста висловили ідею зібратися разом і представити духовне мистецтво своїх хорів і ансамблів. Чернівецька міська рада підтримала цей захід і допомогла в організації. 

У фестивалі «Великодній передзвін» взяло участь лише п’ять конфесій (для порівняння: на спільну молитву за мир в Україні зібралися представники 15 конфесій). Не було жодної православної церкви та автокефальної. Настоятель храму  Святої Параскеви Сербської УПЦ КП отець Микола Семелюк прокоментував РІСУ, що це пов’язано з тим, що представники хору їхньої церкви у неділю мають свою основну працю, адже чимало з них професійні музиканти та артисти. А також зауважив, що велику роль відграло те, що фестиваль проводився на Провідну неділю, коли всі люди йдуть на цвинтарі вшановувати своїх померлих.

Власне, останнє, а також те, що була холодна погода, позначилося і на малій кількості глядачів. Компенсувала все атмосфера свята. Від греко-католицької церкви виступив хор «Осанна», що діє при соборі Успіння Пресвятої Богородиці, яким керує заслужений вчитель України Микола Катеринчук.

Осанна.jpg

Інструментальна група та хор представляи римо-католицьку громаду міста. Музична група була від Церкви Повного Євангелія «Шлях перемоги». Її пастор Єфим Шикович зауважив, що це зовсім не страшно, що у залі небагато людей, адже, додав, за Ісусом Христом не всі пішли одразу.

Шикович.jpg

Церква Християн Віри Євангельсьокї П’ятидесятників подарувала глядачам мистецтво співу своїх солістів, а Церква Євангельських Християн Баптистів – свого хору.

Під час концерту волонтери ГО "Волонтерський рух Буковини" збирали благодійні кошти для допомоги пораненим військовослужбовцям. Було зібрано 1202 гривні. За словами голови цього громадського об’єднання Катерини Пономарьової, кошти будуть використані для лікування бійців.

Каспрук.jpgЄ сподівання, що такий фестиваль відбудеться у місті знову. Адже є бажання самих представників релігійних конфексій, є і підтримка міста. Міський голова Олексій Каспрук теж був глядачем цього фестивалю.