• Головна
  • Новини
  • «Ангели – кіборгам»: благодійна акція в Одесі на допомогу пораненим бійцям...

«Ангели – кіборгам»: благодійна акція в Одесі на допомогу пораненим бійцям

30.01.2015, 14:42
«Ангели – кіборгам»: благодійна акція в Одесі на допомогу пораненим бійцям - фото 1
Головний символ арт-проекту – ангел, який рятує воїнів та оберігає Україну.

Ангели_4.jpgexklusiv.gifУ військовому шпиталі міста Одеса лікують поранених захисників Донецького летовища. Щоб зібрати кошти на медичну допомогу, мисткині Марина Яндоленко і Лілія Климова розпочали патріотичну художню акцію "АНГЕЛИ - КІБОРГАМ". Головний символ арт-проекту – ангел, який рятує воїнів та оберігає Україну.

Ангели_2.jpgМалюючи фарбами на заґрунтованих дошках, професіонали й аматори, дорослі та діти створюють власні образи ангелів-хранителів. Далі організатори продають картини в Інтернеті.

Покупці за роботи переказують гроші волонтерам, що працюють у військовому шпиталі. Самі ж витвори мистецтва будуть передані благодійникам тільки після виставки, яка відбудеться по завершенню проекту. Також організатори планують видання мистецького альбому.

Ангели_5.jpgЯк зазначає Лілія Климова на своїй сторінці у Facebook, "акція  – це своєрідна молитва за нашу перемогу, за те, щоб вороги відступили. Щоб усі "кіборги" повернулися живими та здоровими". За її словами, одною з перших була придбана картина професійної художниці Віри Тищенко. На ній авторка зобразила  ангела, що тримає на руках упокоєну душу українського солдата.

До благодійної акції вже приєдналися волонтери міста Южне та окремі представники інших міст України. Усього за тиждень зібрано й передано на потреби поранених близько 3 тисяч грн.

Нагадаємо, акція стартувала 22 січня,  у День Соборності України. Зустрічі в рамках заходу проходять в арт-вітальні Одеського лінгвістичного центру, по вул. Маразлієвській, 10. Наступне, четверте зібрання пройде у суботу, 31 січня. Про це РІСУ повідомила Тетяна Длінна.

Ангели_1.jpg