• Головна
  • Новини
  • Духовну велич Львова цими вихідними побачать і відчують львів’яни та гості міcта...

Духовну велич Львова цими вихідними побачать і відчують львів’яни та гості міcта

14.11.2014, 17:34
Духовну велич Львова цими вихідними побачать і відчують львів’яни та гості міcта - фото 1
Екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах дозволять львів’янам та гостям відчути духовну велич Львова.

Ніч_у_Львові.jpgУ суботу у Львові стартує вже традиційний фестиваль «Ніч у Львові», який підготував сотню різноманітних заходів. Організатори зробили акцент «Ночей у Львові» на духовності та мирі. У заходах візьмуть участь храми всіх релігійних конфесій.

Екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах дозволять львів’янам та гостям відчути духовну велич Львова.

Організатори запланували екскурсію «Дорога духу і добра», присвячену чудотворним іконам. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Святоуспенську церкву Української автокефальної православної церкви, церкву св. Андрія, кафедральний собор Успення Пресвятої Діви Марії (РКЦ), Вірменський собор Успення Пресвятої Богородиці та церкву Пресвятої Євхаристії. У кожному храмі вистачить часу спокійно помолитися і прикластися до святинь.

Собор св. Юра відкриє для огляду Митрополичі палати. Тут виступить камерний оркестр «Віртуози Львова».

Екскурсії пройдуть у храмі Всіх Святих (костел Бенедиктинок), церкві Богородиці Неустанної Помочі (Марії Сніжної), храмі Івана Хрестителя, церкві св. Миколая, монастирі св. Онуфрія та у храмі св. Параскеви П’ятниці.

Ще одним відкриттям цьогорічної «Ночі у Львові» буде Львів «науковий» – вперше до програми долучаться навчальні заклади. В університеті Львівська політехніка пройде Телекомунікаційний квест та екскурсії нічними науковими лабораторіями.

В Українському католицькому університеті відбудеться зустріч з відомим істориком Ярославом Грицаком. Андрій Шкарб’юк читатиме лекцію про джаз. Пройде літературний вечір Тараса та Маркіяна Прохаськів.

«Неофіційне гасло УКУ: «Бути відкритим до світу». Слідуючи цій місії, ми вперше відкриємо свої двері і проведемо нічну екскурсію університетом: Колегіумом, багатофункційним академічним корпусом, розповімо про будівництво Церкви, бібліотеки інших навчальних корпусів. Розповімо про Кампанію розвитку УКУ, про розширення існуючих академічних програм, про відкриття нових, про наших студентів та викладачів, –розповідає координатор акції «Ніч духовності та миру в УКУ» Дарія Хилюк.

Також вперше відбудеться музейний квест Leopolis – Mediterraneum, заплановано велоквест «Цікавинки про Львів».

Детальніша програма тут.

Вперше у Львові відбудеться і Фестиваль свічок. Майстри «Львівської свічкової мануфактури» разом зі скульпторами створять велетенське лого міста «Львів відкритий для світу», в якому кожна з п’яти веж буде свічкою. Подивитися на логотип-свічку можна буде протягом усіх трьох днів фестивалю. Крім того, у рамках Фестивалю свічок на площі Музейній відбудеться другий Гармидер – соціальний розпродаж.