• Головна
  • Новини
  • У рамках фестивалю «Ніч у Львові» відбудеться екскурсія, присвячена чудотворним іконам у храмах міста...

У рамках фестивалю «Ніч у Львові» відбудеться екскурсія, присвячена чудотворним іконам у храмах міста

11.11.2014, 12:32
У рамках фестивалю «Ніч у Львові» відбудеться екскурсія, присвячена чудотворним іконам у храмах міста - фото 1
У Львові 14-16 листопада відбудеться фестиваль «Ніч у Львові». У рамках фестивалю на львів’ян та гостей міста очікують численні екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах.

Ніч_у_Львові.jpgУ Львові 14-16 листопада відбудеться фестиваль «Ніч у Львові». У рамках фестивалю на львів’ян та гостей міста очікують численні екскурсії, перформанси та театралізовані дійства у музеях, галереях і храмах.

Ексклюзивною буде екскурсія «Дорога духу і добра», присвячена чудотворним іконам у храмах Львова. Під час екскурсії учасники відвідають п’ять давніх храмів Львова: Успенську церкву, церкву св. Андрія, Латинський кафедральний собор, Вірменський собор та храм Пресвятої Євхаристії. Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Духовна велич Львова».

«Ми хочемо не просто провести чергову екскурсію давніми храмами Львова, розповідаючи про їхню архітектурну й мистецьку цінність, а дати можливість львів’янам та гостям міста по-справжньому відчути духовну велич Львова», - зазначає координатор екскурсії Назар Лоштин.

Під час екскурсії у кожному храмі буде час для молитви перед чудотворними іконами та мощами святих. Наприклад у  Свято-Успенському храмі можна буде помолитися перед іконою Пресвятої Богородиці Одигітрії, а  у Латинському кафедральному соборі - перед іконою Матері Божої Ласкавої.

«Це не буде «банальна» екскурсія по церквах. Акцент буде зроблено на духовності. У рамках екскурсії учасники дізнаються про чудотворні ікони нашого міста, а також про мощі святих, які перебувають у львівських храмах. Кожен матиме змогу піднести свою молитву до того чи іншого святого з проханням чи словами подяки», - розповіла екскурсовод Юля Алпатова.

Деталі та графік всіх екскурсій фестивалю