• Головна
  • Новини
  • Ікону Богоматері, яку на Волині вилучили митники у громадянина Великобританії, визнали культурною цінністю...

Ікону Богоматері, яку на Волині вилучили митники у громадянина Великобританії, визнали культурною цінністю

19.09.2014, 14:30
Ікона, загорнута у паперову серветку та обмотана прозорою клейкою стрічкою, була серед особистих речей вказаного громадянина.

У міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» митники виявили незадекларовану ікону з зображенням Божої Матері з малим Ісусом. Твір сакрального мистецтва перевозив громадянин Великобританії, який слідував легковим автомобілем марки «Мерседес» на виїзд з України смугою спрощеного контролю «зелений коридор».

Ікона, загорнута у паперову серветку та обмотана прозорою клейкою стрічкою, була серед особистих речей вказаного громадянина. Про це IA ZIK повідомили у прес-службі ГУ Міндоходів в області.

Після експертизи спеціалісти Волинського краєзнавчого музею підтвердили культурну цінність ікони «Взыскание погибших Пресвятая Богородица» та повідомили, що ікона є оригінальним твором іконопису ХІХ ст., повністю ручної роботи та має художнє, історичне, етнографічне і наукове значення.

За цим фактом у слідчому відділі УСБ України у Волинській області триває досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 201 Кримінального кодексу України.

Теги: #Ікона