• Головна
  • Новини
  • Переможець конкурсу «Папа Іван Павло ІІ у моєму житті» Тетяна Баїк розповіла про свою дружбу з Папою...

Переможець конкурсу «Папа Іван Павло ІІ у моєму житті» Тетяна Баїк розповіла про свою дружбу з Папою

07.04.2014, 09:41

Тетяна БаїкПереможцем конкурсу есе на тему «Папа Іван Павло ІІ у моєму житті» від Митрополичого паломницького центру «Рафаїл» стала Тетяна Баїк. Урочисте вручення подарункового сертифікату переможцю за історію «Моя душевна дружба з Папою» відбулося 3 квітня 2014 року в офісі паломницького центру. Сертифікат дає право взяти участь у паломництві до Ватикану, що відбудеться з 23 по 29 квітня 2014 року, — повідомляє сайт «Дивенсвіт».

Переможна історія Тетяни про її дружбу з блаж. Іваном Павлом ІІ набрала 5 голосів серед 10 членів журі. «Папа Іван Павло ІІ. Величний чоловік у своїй простоті. Тому і дозволила собі написати про свою дружбу з цією покірною і простою людиною просто і невимушено. Зі всіх святих на небі – то мій найкращий і найдушевніший друг, з яким, не зважаючи на його поважний земний вік, дозволяю собі без жодного докору сумління розмовляти тільки на "Ти"», — написала у своїй розповіді Тетяна.

Тетяна Баїк має фах бухгалтера, але зараз розпочала навчання в Іконописній школі УКУ. Остаточне рішення про те, що хоче бути іконописцем, прийняла на Майдані.

Вітали Тетяну Богдан Трояновський, директор видавництва «Свічадо», Андрій Делісандру, керівник паломницького центру «Рафаїл», Галина Кришталь, викладач морального богослов’я в УКУ та Вищій Духовній Семінарії РКЦ у Львові-Брюховичах, а також сестра Марія Каміла зі згромадження сестер-служебниць Непорочної Діви Марії (РКЦ).

Богдан ТрояновськийБогдан Трояновський, зокрема, поділився своїми враженнями від есе: «Я скажу чому мені сподобалася твоя історія. Ми в житті зустрічаємо різних людей, читаємо, щось переживаємо… І воно може залишитися просто як гарна зустріч, спогад, щось таке, що дуже приємно собі згадати в житті. Але дуже цінним є, коли та зустріч має потім якийсь вплив на життя людини, коли раптом вона починає щось в собі чи в житті змінювати, починає якось по-іншому жити. Ті зустрічі є найважливіші. І, мені здається, що така зустріч в тебе відбулася з Іваном Павлом ІІ. Вона щось почала змінювати: ти почала якісь інші відносини, інший спосіб близьких дружніх відносин і щось в твоєму житті почало по-новому проявлятися. І це найважливіше! Коли ці зустрічі є такими суттєвими в нашому подальшому житті. Я думаю, що це, мабуть, буде «йти ланцюгом»: ти зустріла гарну постать, гарного святого і Він щось змінив у твоєму житті, тепер хтось зустріне тебе і та зустріч буде далі впливати на цих людей. Це такий гарний ланцюг передавання добра! Тому я хочу подякувати тобі, що ти цим досвідом поділилася з нами!».

Нагадаємо, що конкурс історій-спогадів на тему «Папа Іван Павло ІІ у моєму житті» від Митрополичого центру «Рафаїл» тривав із 14 лютого до 14 березня з нагоди наближення канонізації блаженного Папи Івана Павла ІІ. Автори п’яти історій, за які голосували читачі, окрім переможниці конкурсу Тетяни Баїк, отримали у подарунок нову книгу видавництва «Свічадо»: «Чудо Кароля: свідчення та докази святості Івана Павла ІІ».