• Головна
  • Новини
  • У Харкові укладуть антологію української християнської поезії...

У Харкові укладуть антологію української християнської поезії

04.11.2013, 10:42
Протягом 7–8 грудня 2013 року у Свято-Дмитрівській церкві м. Харкова під патронатом Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ(оновлена), відбудеться фестиваль християнської поезії «Обручка Катерини».

Протягом 7–8 грудня 2013 року у Свято-Дмитрівській церкві м. Харкова під патронатом Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, зареєстрованої як УАПЦ(оновлена), відбудеться фестиваль християнської поезії «Обручка Катерини», повідомляє "Релігія в Україні".

У межах літературного заходу передбачено проведення круглого столу на тему «Християнський формат і форми секуляризації в сучасній українській літературі». До участі у фестивалі запрошуються молоді поети, у творах яких представлені християнські мотиви, а також науковці-гуманітарії, які досліджують християнський дискурс у сучасній літературі. 

Концепція фестивалю пов’язана з образом святої Катерини, небесної покровительки письменників і науковців, день пам’яті якої припадає на 7 грудня. "Як відкривається Бог сучасним «красномовцям»? Через які сфери, смисли, форми і образи? Чого більше в сучасній українській літературі: пошуку Бога чи втечі від Нього? Як відрізнити у поезії справжнє християнське наповнення від християнського кітчу? Одна з цілей фестивалю – спробувати відшукати відповіді на ці та інші запитання", - наголошують організатори.

За підсумками фестивалю буде укладена антологія християнської поезії, для чого організатори просять майбутніх учасників події надсилати свої поетичні твори (не більше 3-х) та тези доповідей для круглого столу до 15 листопада на адресу: [email protected], тел. 0504037903, 0986152623.