У Києві стартує фестиваль православного кіно «Покров»

11.10.2013, 13:32
З 11 по 14 жовтня у Києві відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», присвячений святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі.

З 11 по 14 жовтня у Києві відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров», присвячений святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі.

До конкурсної програми увійшла 61 стрічка у номінаціях ігрового, документального, короткометражного та анімаційного кіно, створені за останні два роки в різних країнах світу. Покази конкурсних фільмів відбуватимуться в Будинку кіно 12, 13 та 14 жовтня. Переможці будуть відзначені цінними подарунками та грошовими преміями. Також ХІ «Покров» оголосить переможців конкурсу сценаріїв, який вперше проводився цього року. Найкращі сценаристи отримають головний та спеціальний призи. В планах організаторів – зйомки фільму за найкращим сценарієм.

В рамках фестивалю буде проведено круглий стіл на тему «Як створювати короткометражне кіно». Також планується провести ряд творчих зустрічей з відомими акторами та режисерами-учасниками «Покрова». Серед гостей фестивалю очікуються Джаба Руадзе та Заза Мерабішвілі (режисери фільму «Ікона»), Анатолій Пашинін та Нато Гагнідзе (актори, що зіграли у фільмі «Ікона»), Наталя Назарова (режисер та сценарист фільму «Дочка»), Володимир Мішуков (актор фільму «Дочка»), Єкатерина Гусєва, Олексій Шевченков, Олександр Яцко, Володимир Гостюхін, Віталій Безруков, Андрій Самінін (актори фільму «Лука») та інші.

Вперше буде організовано пряму онлайн-трансляцію фільмів-конкурсантів на спеціальному сайті «Покрова». За уподобану стрічку можна буде проголосувати в соціальних мережах. Такі новації дозволять глядачам, у тому числі й інвалідам, стати активними учасниками кінофоруму.

Сьогодні під час урочистого відкриття ХІ Міжнародного фестивалю православного кіно відбудеться світова прем’єра повнометражного художнього фільму «Лука» про православного єпископа та видатного хірурга Владику Луку (Войно-Ясенецького), повідомляє «Телекритика».

Церемонія закриття фестивалю та нагородження переможців пройде в Будинку кіно 14 жовтня, початок 18.00. Фільм-закриття «Дочка» (режисер Наталя Назарова).