• Головна
  • Новини
  • Стали відомі імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю публіцистичної поезії християнських поетів...

Стали відомі імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю публіцистичної поезії християнських поетів

08.07.2013, 14:25
Стали відомі імена переможців першого Всеукраїнського фестивалю публіцистичної поезії християнських поетів - фото 1
У Києві 6 липня відбувся Фінальний тур Всеукраїнського фестивалю публіцистичної поезії, який організувала Спілка християнських письменників України.

поезія.jpgУ Києві 6 липня відбувся Фінальний тур Всеукраїнського фестивалю публіцистичної поезії, який організувала Спілка християнських письменників України.

Важливим критерієм при оцінюванні робіт окрім поетичної майстерності, була актуальність, соціальна спрямованість тем і злободенність порушених проблем.

За результатами відбіркових турів, проведених по всій Україні, до фінального конкурсу була представлена поезія кращих християнських поетів у двох номінаціях: «Поети-початківці» і «Поети-професіонали».

Серед поетів-професіоналів в черговий раз підтвердила свою майстерність киянка Олена Несміян, отримавши перше місце. Поетеса представила на розгляд журі та публіки надзвичайно виразні й зворушливі роботи «Притча про серце», «Любов» і «Бутерброд».

Друге і третє місце у даній номінації зайняли Звіришин Марія зі Львова та Олександр Понамарьов з Дніпропетровська.

У номінації «Поети-початківці» перше місце зайняв киянин Віталій Бондарчук, котрий в 2010 році вже перемагав на Всеукраїнському фестивалі християнської поезії. Автор зачитав публіці легкі для сприйняття, але глибокі за духовним змістом роботи «Осел і слон», «Кріт і орел», «Лисиця і мисливець», «Не зійшлися характерами» і «Граната».

Поетесам-початківцям киянкам Горчаковій Тетяні і Яковлєвій Маїні дісталися друге і третє місце відповідно.

Приз глядацьких симпатій заслужив поет з Київської області Михайло Михайлюк за вірш «Перешкоди для щастя».

Особливістю фестивалю також стала музична та пісенна частина. Слухачі мали змогу насолоджуватися піснями відомих вітчизняних авторів, класичними оперними творами, а також авторськими піснями володаря нагороди «Пісня року в сучасному християнстві - 2012» Івана Костенко, який в черговий раз підтвердив свою майстерність.

Члени журі, керівники Спілки християнських письменників України та гості заходу одностайно відзначили, що художня майстерність поетів, членів СХПУ зросла.

 «Коли була започаткована Спілка, наша поезія була внутрішньовідомчою. Ми її читали на своїх внутрішніх заходах. Зараз же її рівень зріс настільки, що з нею можна виходити у суспільство. Вона цікава і корисна. Хочу за це подякувати нашим поетам», - зазначила заступник Голови СХПУ Світлана Шаповалова.