"Софія Київська" приєдналася до мистецького проекту Google

23.05.2013, 10:21
"Софія Київська" приєдналася до мистецького проекту Google - фото 1
Колекції двох українських музеїв – Національного заповідника "Софія Київська"та Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара" стали доступними для перегляду в Арт-проекті від Google.

Оранта.jpgКолекції двох українських музеїв – Національного заповідника "Софія Київська"та Національного центру народної культури "Музей Івана Гончара" стали доступними для перегляду в Арт-проекті від Google, повідомила прес-служба "Google Україна".

Місяць тому в режимі "Перегляду вулиць" були представлені панорами Софії Київської, тепер  будь-хто може побачити унікальні фрески часів Київської Русі, якими прикрашені стіни і стеля цього пам'ятника архітектури. Храм можна детально розглянути зсередини.

В онлайн-галереї музею розміщено понад 50 творів мистецтва, включно з  мозаїками ХІ століття, серед яких  Богоматір Оранта, енергетичний центр собору святої Софії, символ Церкви земної; Євхаристія, яка відображає основні події історії Спасіння, і Христос Пантократор, який панує над усім простором храму і є символом Церкви небесної.

Музеї.jpg

"Музей Івана Гончара" надав для арт-проекту унікальне зібрання творів українського народного мистецтва.

В онлайн-галереї музею можна ознайомитись з перлинами колекції, наприклад, з картиною "Кримський Запорожець (Козак мамай)" та "Портрет дівчини у вінку".

Загалом у "музеї Google" представлено понад 40 тис. робіт з колекцій 250 музеїв і організацій по всьому світу, і він постійно поповнюється. Компанія запрошує долучатись до проекту, оскільки участь у ньому відкриває витвори мистецтва усьому світові. Про це інформує газета «День».