• Головна
  • Новини
  • У Києві готують виставку плащаниць з фондових колекцій Києво-Печерського заповідника і Національного художнього музею...

У Києві готують виставку плащаниць з фондових колекцій Києво-Печерського заповідника і Національного художнього музею

18.03.2013, 12:39
У Києві готують виставку плащаниць з фондових колекцій Києво-Печерського заповідника і Національного художнього музею - фото 1
Акція стане першою з запланованої низки масштабних культурно-мистецьких заходів, які будуть розроблені колективами обох закладів.

виставка.jpg14 березня в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбулася зустріч генерального директора Любомира Михайлини з генеральним директором Національного художнього музею України Марією Задорожною та заступником генерального директора з виставкової роботи і міжнародних зв’язків Юлією Вагановою, повідомляє "Релігія в Україні".

Під час зустрічі сторони обговорили важливість вироблення спільних підходів до розвитку музейної галузі та висловили задоволення з приводу активної роботи, яка ведеться обома установами в рамках підготовки до експонування виставки плащаниць з фондових колекцій Заповідника та Музею, яка буде урочисто відкрита 5 квітня п.р. у Національному художньому музеї України.

Згадана акція стане першою з запланованої низки масштабних культурно-мистецьких заходів, які будуть розроблені колективами обох закладів.

З метою реалізації даних ініціатив, Заповідник передав проект Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником та Національним художнім музеєм України, який планується підписати найближчим часом.

Крім того, Л.Михайлина та М.Задорожна домовилися надавати всебічне сприяння обміну інформацією стосовно міжнародних заходів, які проводитимуться обома установами, а також запрошувати керівництво закладів на зустрічі з керівниками провідних заповідників та музейних установ світу під час їх візитів до Києва.