• Головна
  • Новини
  • Борис Олійник нагородив Митрополита Володимира почесною відзнакою Українського фонду культури...

Борис Олійник нагородив Митрополита Володимира почесною відзнакою Українського фонду культури

14.03.2013, 11:30
Борис Олійник нагородив Митрополита Володимира почесною відзнакою Українського фонду культури - фото 1
Відомий український поет Борис Олійник нагородив Митрополита Володимира почесною відзнакою Українського фонду культури – «За подвижництво в культурі».

_MG_0304_1-350x261-o.jpgВідомий український поет Борис Олійник нагородив Митрополита Володимира почесною відзнакою Українського фонду культури – «За подвижництво в культурі».

Про це повідомляє сайт Православіє в Україні.

Вручаючи нагороду, Борис Олійник зазначив, що у цей нелегкий час УПЦ (МП) і особисто Митрополит Володимир підставили «могутнє плече» Фонду культури, який за власною ініціативою і без фінансової підтримки держави трудиться на ниві відродження національної культури ще з 1987 року.

«З Блаженнішим Владикою ми давно дружимо, — сказав Б.Олійник. — Взагалі Предстоятель – «золотий» чоловік, таких мало, справжня духовна натура. Не відкрию секрету, що Блаженніший Владика – прекрасний поет, видно, що пише ще з юності».

Борис Олійник зізнався, що колись хотів опублікувати його вірші, однак Митрополит не погодився:

«Боже, сохрани». Якби я цивільному поетові сказав, що надрукую його, що напишу – «незрівнянно прекрасний поет», мені б відповіли – друкуй. У нас немає скромності, бо скромність – це безвістя. Так що для мене кожна зустріч із Блаженнішим Митрополитом Володимиром – це свято душі. Як казав Е.Хемінгуей, це свято, яке завжди зі мною. Тому ця премія, що видається тим, хто поклав все своє життя на розвиток культури, особливо до лиця нашому Предстоятелю. Дай йому, Боже, здоров’я і многоліття!», - побажав поет.

Керівник Київської організації Фонду культури Юрій Гаврилов повідомив, що премія «За подвижництво в культурі» є найвищою нагородою Українського фонду культури, що увінчує діяльність людини на благо духовності та культури народу.

«Звичайно, це - скромна нагорода від Фонду, однак вона є визнанням дійсно подвижницького шляху на благо української культури, яким якраз іде Блаженніший Митрополит Володимир», - додав він.

Предстоятель УПЦ (МП) зі свого боку зробив фінансову пожертву для Українського фонду культури. Як зазначає сайт, Митрополит Володимир вже не перший рік допомагає Фонду.