Два вертепи з України представлені на виставці у Римі

27.11.2012, 08:58
Два вертепи з України представлені на виставці у Римі - фото 1
У Римській церкві Санта Марія дель Пополо відбулася церемонія відкриття 37-ї Міжнародної виставки «100 вертепів». У виставці представлено понад 150 експонатів, привезених з понад 25-ти країн п’ятьох континентів. Серед них два вертепи з України.

У Римській церкві Санта Марія дель Пополо відбулася церемонія відкриття 37-ї Міжнародної виставки «100 вертепів». У виставці представлено понад 150 експонатів, привезених з понад 25-ти країн п’ятьох континентів. Серед них два вертепи з України.

За повідомленням Католицького оглядача, щорічна виставка проходить під патронатом Президента Італійської Республіки, Італійської Єпископської конференції, Папської ради з питань культури, Міністерства культури Італії, місцевої влади регіону Лаціо та мерії м. Рима.

вертепи2.jpg

У цьогорічній виставці, яка триватиме до 6 січня, беруть участь дві роботи учнів Тернопільської художньої школи.

Організатором цієї відомої у світі виставки вертепів (інформацію щодо неї включено в найкращі туристичні путівники світу) є італійська культурна асоціація «Феста делле націоні» (з іт. «Свято націй»), яка активно співпрацює з іноземними дипломатичними представництвами, італійськими та іноземними митцями.

dsc01227.jpg

Під час відкриття виставки до присутніх з вітальним словом звернувся Генеральний вікарій Папи Римського для Держави Ватикан, архіпресвітер Собору Святого Петра кардинал Анджело Koмаcтpi, який протягом багатьох років опікується організацією та проведенням заходу.

Зокрема він зазначив, що проведення виставки є важливим засобом культурного взаємозбагачення, пізнання та зближення християн всього світу у сповідуванні спільних цінностей миру і злагоди, верховенства життя людини і громадянського суспільства, свободи і взаєморозуміння.

Також, на відкритті були присутні представники італійського парламенту, уряду та органів місцевої влади, представники дипломатичного корпусу.

Український стенд вирізнявся окремою оригінальністю та майстерністю виконання, про що окремо зауважив кардинал А.Koмаcтpi під час огляду експозиції.

Роботи учнів Тернопільської художньої школи викликали неабиякий інтерес у відвідувачів, про що свідчить їх постійна присутність біля українського стенду, а також зацікавили представників італійських ЗМІ.

Зважаючи на той факт, що виставка має широкий резонанс в італійських та міжнародних ЗМІ, представники України висловили сподівання, що участь вертепів з України сприятиме популяризації її історії, культури та духовності, а також закріпленню позитивного іміджу нашої держави, як країни відомої всьому християнському світу своїми Різдвяними традиціями та європейською культурою.

Теги: #Вертеп