• Головна
  • Новини
  • Вхід до Києво-Печерської Лаври подешевшав із п'ятдесяти до трьох гривень...

Вхід до Києво-Печерської Лаври подешевшав із п'ятдесяти до трьох гривень

10.08.2012, 17:20
Прем'єр доручив дирекції у терміновому порядку розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки.

З 8 серпня 2012 року ціна на вхідний квиток на територію Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника знижена з 50-ти до трьох гривень.

У повідомленні прес-служби українського уряду сказано, що зниження ціни на вхід до Лаври сталося "завдяки особистому втручанню прем'єр-міністра Миколи Азарова, якого обурила цінова політика, що проводиться дирекцією Києво-Печерського заповідника".

Прем'єр доручив дирекції у терміновому порядку розглянути питання про значне зниження ціни на вхідні квитки.

На думку Азарова, Києво-Печерський заповідник є історичним пам'ятником загальнонаціонального значення, а не "екскурсійним бюро", що відверто заробляє на віруючих і туристах".

Голова уряду особливо наголосив, що ситуація у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику повинна перебувати під особливим контролем, оскільки, за його словами, "не зовсім зрозуміло, на що і як витрачаються бюджетні кошти".

Більше того, підкреслив Азаров, ситуація, яка склалася з керівництвом заповідника, виходить "за рамки розумного".

У зв'язку з цим прем'єр доручив міністру культури Михайлові Кулиняку в десятиденний термін надати план дій щодо нормалізації ситуації у Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, особливо підкресливши персональну відповідальність міністра за стан справ на цьому об'єкті культурної спадщини країни.

Як повідомлялося, вхід до Лаври у квітні подорожчав удвічі.