• Головна
  • Новини
  • У Лаврі скандал: Владу Литовченко-Прокаєву звинувачують у знущаннях над підлеглими...

У Лаврі скандал: Владу Литовченко-Прокаєву звинувачують у знущаннях над підлеглими

31.07.2012, 13:58
У Лаврі скандал: Владу Литовченко-Прокаєву звинувачують у знущаннях над підлеглими - фото 1
Співробітники Києво-Печерського історико-культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому просять звільнити заступників керівника заповідника.

Lavra_w.jpgСпівробітники Києво-Печерського історико-культурного заповідника звернулись до міністра культури з відкритим листом, у якому просять звільнити заступників керівника заповідника.

Причиною цього є небажання колективу заповідника далі "терпіти знущання" заступника генерального директора з екскурсійної роботи Світлани Зорінець та колишньої моделі, а нині заступника генерального директора з міжнародного співробітництва Влади Прокаєвої.

"Через чужих озброєних людей, які нібито охороняють останню (Владу Прокаєву), співробітники та гості Заповідника бояться ходити по території" – написали працівники заповідника у листі Кулиняку.

Як розповіла у коментарі "Українській правді. Життя" прес-секретар заповідника Марина Ситник, пряма підлегла Влади Прокаєвої погрожувала співробітникам фізичною розправою.

"Начальник служби міжнародної діяльності Катерина Єгорова разом з Владою Прокаєвою всіляко знущається над своїми співробітниками. Вони вже принесли службові записки", - сказала Марина Ситник.

На уточнююче запитання, як саме знущаються, Ситник розповіла: "Вони погрожують, наприклад, побити битою. Катерина Єгорова, пряма підлегла Прокаєвої, погрожувала своїй підлеглій побити її битою. За що? За щось, за те, що вона тупа, і вона її не розуміє".

"Образи під час спілкування зі співробітниками вже є нормою", - підсумувала Ситник.

За її словами, сьогодні до заповідника приїжджав міністр культури Михайло Кулиняк.

"Він поспілкувався з Вікторією Миколаївною (Лісничою, генеральним директором заповідника) і співробітниками, і дав доручення протягом двох тижнів розібратись у ситуації, розробити нову штатну структуру і відмінити всі накази про призначення заступників", - сказала прес-секретар.

"Є якісь юридичні нюанси, я точно не знаю які, але Вікторія Ліснична просить усіх написати заяви за власним бажанням. Влада Прокаєва зараз стоїть у кабінеті генерального директора і намагається довести, що вона нікому не заносила гроші, за те, щоб її призначили і відмовляється писати заяву", - додала Ситник.

За її словами, погодилась написати заяву про звільнення перший заступник генерального директора Лілія Стиренко. У своєму зверненні на ім'я міністра культури співробітники вимагають також звільнення ще одного першого заступника Валерія Панченка. У відкритому листі його звинувачують у незаконній торгівлі аудіогідами.

Як відомо з січня цього року гендиректором Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника є Вікторія Ліснича, яка з вересня 2010-го по жовтень 2011 року працювала заступником міністра культури.

Ліснича, нагадує Українська правда. Життя, відома тим, що називала письменника Олеся Гончара поетом.