• Головна
  • Новини
  • Поезія єпископів УГКЦ і УАПЦ увійшла до хрестоматії класиків української віршованої молитви...

Поезія єпископів УГКЦ і УАПЦ увійшла до хрестоматії класиків української віршованої молитви

06.07.2012, 10:02
Поезія єпископів УГКЦ і УАПЦ увійшла до хрестоматії класиків української віршованої молитви - фото 1
До антології, яка видана в 2011 році в Тернополі у видавництві "Богдан", увійшли молитви українських авторів ХІХ — початку ХХІ століть.

вірші.jpgДнями в українських книгарнях з’явилася нова книга «Молитва Небо здіймає у Гору. Антологія української християнської віршованої молитви ХІХ – початку ХХІ століть», де серед інших відомих класиків української літератури та святих Київського Православ’я, розміщена низка віршів митрополита УГКЦ Андрея Шептицького та владики Іоана, єпископа Львівського і Самбірського УАПЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Львівсько-Самбірської єпархі УАПЦ.

До антології, яка видана в 2011 році в Тернополі у видавництві "Богдан", увійшли молитви українських авторів ХІХ — початку ХХІ століть. Упорядником книги є Ганна Баран, редактором – доктор філологічних наук, член-кореспондент АН України В. Німчук, а науковими рецензентами видання виступили три кандидати наук – філологи і педагоги.

Видання заявлене як навчальна книга і репрезентує літературну молитву і молитовну поезію, створену в середовищі Церкви. Книга адресована вчителям, учням, викладачам, студентам, священикам, віруючим і всім, хто прагне спілкуватися з духовною поезією або ж цікавиться історією й розвитком жанрів української літератури.