• Головна
  • Новини
  • Новий віртуальний тур по Києво-Печерській лаврі дає можливість кожному відкрити для себе святиню...

Новий віртуальний тур по Києво-Печерській лаврі дає можливість кожному відкрити для себе святиню

26.04.2012, 09:55
Новий віртуальний тур по Києво-Печерській лаврі дає можливість кожному відкрити для себе святиню - фото 1
Для цього достатньо мати доступ до Інтернету та бажання відкрити для себе видатну перлину православного світу — Києво-Печерську лавру.

Лавра.jpgТепер усі бажаючі зможуть не відходячи від моніторів своїх комп’ютерів ознайомитися з унікальними пам'ятками архітектури, що знаходяться на території Києво-Печерського заповідника. Для цього достатньо мати доступ до Інтернету та бажання відкрити для себе видатну перлину православного світу — Києво-Печерську лавру, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на науково-дослідний відділ мультимедіа та комунікацій заповідника.

Новий віртуальний тур на сайті Національного Києво-Печерського заповідника - kplavra.kiev.ua - надасть можливість детально ознайомитись з територією Верхньої лаври у форматі відеоподорожі та у супроводі класичної музики. Відвідувачі порталу зможуть оглянути фасади історичних пам’яток, а "зайшовши" всередину храмів – побачити унікальні розписи та оздоблення інтер’єрів.

Віртуальний тур спільно створений творчим колективом проекту "Велтайм – я знаю про місто усе!" та співробітниками науково-дослідного відділу мультимедіа та комунікацій заповідника  згідно з договором про співробітництво.  Колектив проекту "Велтайм – я знаю про місто усе!" займаються розробкою віртуальних екскурсій по Києву. Суть проекту – відобразити всі визначні місця, пам’ятки архітектури, історичні об’єкти Києва. Проект "Велтайм – я знаю про місто усе!" надає змогу віртуально відвідати Києво-Печерську лавру, Національну оперу України, Парламентську бібліотеку, театр імені Лесі Українки та багато інших закладів міста Києва.

Співробітники музейної установи впевнені, що відвідавши заповідник у віртуальному форматі, люди з різних країн світу відчують бажання завітати до української столиці та на власні очі побачити красу і велич головної православної святині.

З віртуальним туром можна ознайомитися за цим посиланням.

Також на сайті Києво-Печерського заповідника з’явився новий розділ, присвячений підготовці до зустрічі гостей Києва, котрі завітають сюди під час футбольного чемпіонату EURO -2012.