Софію Київську видрукують на марках

09.11.2011, 14:17
Софію Київську видрукують на марках - фото 1
18 листопада вводять в обіг поштові марки із зображенням Софії Київської. Цього ж дня відбудеться і їхнє спецпогашення.

exklusiv.gif18 листопада вводять в обіг поштові марки із зображенням Софії Київської. Цього ж дня відбудеться і їхнє спецпогашення. Про це РІСУ повідомила директор Національного Заповідника «Софія Київська» Неля Куковальська.

«Вихід марки у світ сприятиме ще більшій популяризації цієї унікальної святині, - сказала вона. - Над дизайном марки велася довга праця, узгодження між нашими працівниками та Укрпоштою. А 22 листопада запланована її презентація, яка відбудеться на території заповідника».

Поштові марки із зображенням архітектурної пам’ятки, як інформує сайт Міністерства інфрастуктури, надруковані у вигляді зчіпки з двох марок і купона. Тексти на полях аркуша: «Софія Київська. 1000 років», «Софія Київська – унікальна архітектурно-історична і мистецька пам’ятка всесвітнього значення. Засновано будівництво Володимиром Святим у 1011 р., завершено Ярославом Мудрим у 1018 р.».

Дизайн марок Світлани Бондар. Художник купона Миколай Кочубей. Дизайн штемпеля Євгенія Бородая.

Нині Софійський собор з 60-ма іншими архітектурно-історичними пам’ятками входить до складу Національного заповідника «Софія Київська», створеного у 1934 р. Це пам’ятка світового значення, яка 1990 р. занесена до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.