• Головна
  • Новини
  • Колишній костел єзуїтів у Львові звільнять від 2 мільйонів книг ще цього року...

Колишній костел єзуїтів у Львові звільнять від 2 мільйонів книг ще цього року

20.09.2011, 17:14
Книги з церкви Петра та Павла (колишнього костелу єзуїтів) у Львові перевезуть у нове приміщення - на території військової частини на вул. Авіаційній,1 - ще цього року. Про це сьогодні, 20 вересня, повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Книги з церкви Петра та Павла (колишнього костелу єзуїтів) у Львові перевезуть у нове приміщення - на території військової частини на вул. Авіаційній,1 - ще цього року. Про це сьогодні, 20 вересня, повідомив мер Львова Андрій Садовий, інформує ZAXID.NET з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

«Вчора ми мали виїзну нараду на вул. Авіаційній. Мова йшла про приміщення, яке пропонується під відселення книгосховища з церкви Петра та Павла. Скоро буде постанова Кабінету міністрів, яка це приміщення від Міністерства оборони передає на баланс бібліотеки Стефаника. Це питання я проговорив з першим віце-прем’єр міністром Андрієм Клюєвим, - зазначив Андрій Садовий. - Поза тим, у приміщенні треба зробити великий обсяг робіт. Частину робіт беруть на себе військові, частину будуть робити благодійники, які працюють спільно з Церквою. Велику частину робіт будуть проводити за кошти міської та обласної рад. Це кошти щодо сигналізації всередині приміщення. Видатки область і місто розподіляє рівномірно – 50% на 50%. Мета одна – уможливити перевезення книг з церкви».

Вчора, 19 вересня, відбулася нарада, у якій взяли участь представники влади Львова та області, а також представники УГКЦ та військовослужбовці. На нараді було домовлено привести до належного стану приміщення на вул. Авіаційній,1, та перенести книги, які зберігаються у церкві у це приміщення.

На нараді було домовлено, що місто співфінансуватиме разом із обласною радою внутрішній ремонт приміщення, встановлення сигналізації та заміну й налагодження електричних мереж.

Перевезти книги з колишнього Єзуїтського костелу до нового книгосховища планують до кінця 2011 року.