• Головна
  • Новини
  • У Криму відродять один з перших храмів апостола Андрія Первозванного...

У Криму відродять один з перших храмів апостола Андрія Первозванного

27.08.2011, 13:25
У Криму відродять один з перших храмів апостола Андрія Первозванного - фото 1
Громадська організація «Гостинний господар Криму» розпочинає реалізацію проекту «Апостольська стезя: святий Андрій Первозванний в Криму».

Храм-Андрія-Первозванного-в-Криму.gifЗ благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, за активної підтримки Республіканського комітету АР Крим з охорони культурної спадщини громадська організація «Гостинний господар Криму» розпочинає реалізацію проекту «Апостольська стезя: святий Андрій Первозванний в Криму». 

Як повідомляє «Православіє в Україні», мета проекту – створення інтегрованої у світове співтовариство інфраструктури паломництва в Південній Україні, завдяки вивченню апостольського шляху святого апостола Андрія Первозванного територією сучасного Кримського півострова і його відновлення по узбережжю та гірській місцевості від Керчі до Севастополя. 

У 2011 році планується відродити один з перших храмів на честь святого апостола Андрія Первозванного (с. Генеральське, Алуштинський район) – Храмовий комплекс на честь святого апостола Андрія Первозванного в монастирі апостола і євангеліста Луки в с. Лаки і Храм на честь святого апостола Андрія Первозванного у м. Сімферополі. 

Першим збудованим храмом в рамках проекту «Апостольська стезя: святий Андрій Первозванний в Криму» стане храмовий комплекс святого апостола Андрія Первозванного, який буде зведений у монастирі апостола і євангеліста Луки в грецькому селі Лаки. Архітекторський проект, автором якого є Володимир Філіппов, виконаний в грецькому стилі. Храмовий комплекс буде включати в себе храм висотою 12 метрів, три майстерні, суміщені з келіями (іконописна, столярна, швейна) і келією для священика. 

25 травня 2011 відбулася I Кримська республіканська науково-практична конференція «Апостольська стезя: святий Андрій Первозванний в Криму». На ній було прийнято рішення здійснити маркування маршруту (встановлення пам'ятних знаків, пам'ятників, каплиць, храмів, соборів, музейних комплексів) і створити інфраструктуру для релігійного паломництва в зоні апостольського подорожі апостола Андрія Первозванного по території Кримського півострова. Прийняті рішення конференції підтримали Кабінет міністрів Україна і Рада міністрів АР Крим.