• Головна
  • Новини
  • Понад 70% киян вважає, що музейна частина Києво-Печерської лаври має залишатися музеєм...

Понад 70% киян вважає, що музейна частина Києво-Печерської лаври має залишатися музеєм

06.04.2011, 09:48
Понад 70% киян вважає, що музейна частина Києво-Печерської лаври має залишатися музеєм - фото 1
При цьому належність до певної конфесії не впливає на думку стосовно долі музейної частини Києво-Печерської лаври.

Lavra.gifЗаступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко нагадав, що найближчими днями може вирішитися доля музеїв Києво-Печерської лаври. За його словами, крім аргументів фахівців, які категорично проти виселення музею, владі варто звернути увагу на позицію киян у цьому питанні. Про це інформує журнал Верховної Ради України «Віче».

Микола Томенко повідомив, що, як свідчать результати останнього соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 19–25 березня 2011 року, більшість киян (71,4 відсотка) дотримуються думки, що музейну частину Києво-Печерської лаври не слід передавати в розпорядження Церкви й що вона має залишатися національним музеєм. Разом з тим 14,8% вважають, що музейну частину Києво-Печерської лаври треба передати в розпорядження Українській Православній Церкві Київського Патріархату, а 4,6% висловились за те, щоб її передати Українській Православній Церкві (Московського Патріархату). Не визначилися з відповіддю 9,2%.

При цьому належність до певної конфесії не впливає на думку стосовно долі музейної частини Києво-Печерської лаври. Переважна більшість тих, хто відносить себе до Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Православної Церкви (Московського Патріархату) вважають: музейна частина лаври має залишатися музеєм.

Тому, за словами Миколи Томенка, влада загалом та київська влада, зокрема, повинні визначитися: у своїй діяльності вони підтримують киян чи інтереси керівництва однієї з православних конфесій?