• Головна
  • Новини
  • У Львові відбулася екуменічна молитва з нагоди 150-х роковин від дня смерті Тараса Шевченка...

У Львові відбулася екуменічна молитва з нагоди 150-х роковин від дня смерті Тараса Шевченка

11.03.2011, 15:11
У Львові відбулася екуменічна молитва з нагоди 150-х роковин від дня смерті Тараса Шевченка - фото 1

Молитву за упокій душі поета звершили єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк), архиєпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич) та вікарний єпископ Дрогобицький Філарет (Кучеров) УПЦ МП, архиєпископ Львівський РКЦ митрополит Мечислав Мокшицький, архієпископ Львівський УАПЦ Макарій (Малетич).

Екуменічна_молитва_пам'яті_Шевченка_у_Львові.jpgСпільна екуменічна панахида з нагоди 150-х роковин з дня смерті Тараса Шевченка відбулася 10 березня у Львові, на площі біля пам’ятника Кобзареві.

Молитву за упокій душі поета звершили єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП Димитрій (Рудюк), архиєпископ Львівський і Галицький Августин (Маркевич) та вікарний єпископ Дрогобицький Філарет (Кучеров) УПЦ МП, архієпископ Львівський РКЦ митрополит Мечислав Мокшицький, архієпископ Львівський УАПЦ Макарій (Малетич).

В панахиді також взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, міський голова Андрій Садовий, радник голови Львівської облдержадміністрації Ігор Держко, духовенство та представники громадськості Львівщини.

За повідомленням департаменту інформації УГКЦ, серед присутніх на молитві був і лауреат Шевченківської премії письменник Роман Лубківський. Він наголосив на тому, що кожне слово розуміння Шевченкової української родини, свободи, може бути підтверджене лише зусиллями, працею, жертовністю, самопосвятою, коли сприйматимемо їх, як заповіт і священний обов’язок.