• Головна
  • Новини
  • Міністр Кулиняк не спростував чуток про заплановане богослужіння УПЦ (МП) на Великдень у Софії Київській...

Міністр Кулиняк не спростував чуток про заплановане богослужіння УПЦ (МП) на Великдень у Софії Київській

26.02.2011, 11:28
Міністр Кулиняк не спростував чуток про заплановане богослужіння УПЦ (МП) на Великдень у Софії Київській - фото 1
Міністр культури і туризму України Михайло Кулиняк, коментуючи чутки про те, що вже на Великдень у Софії Київській правитимуть службу представники УПЦ (МП), не спростував, ані не підтвердив їх, лише заперечив, що святиню збираються передати цій Церкві.

Михайло_Кулиняк.jpgМіністр культури і туризму України Михайло Кулиняк, коментуючи чутки про те, що вже на Великдень у Софії Київській правитимуть службу представники УПЦ (МП), не спростував, ані не підтвердив їх, лише заперечив, що святиню збираються передати цій Церкві.

Як передає УНІАН, 25 лютого на прес-конференції у Києві М. Кулиняк заявив, що Національний музей “Софія Київська” не буде передано у власність Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП). “Це (“Софія Київська” – РІСУ) є пам’ятка архітектури, яка входить до спадщини ЮНЕСКО. Я не бачу жодних передумов щодо цих побоювань”, – сказав Міністр. Водночас він зазначив, що в попередні роки у виняткових випадках у “Софії Київській” відбувалися богослужіння. “Але щодо передачі – на сьогодні це питання не розглядається”, – наголосив М. Кулиняк.

Нагадаємо, 13 лютого, попри протести киян і працівників заповідника, "Софію Київську" передали у підпорядкування Міністерства культури. Відповідно, експерти висловлюють побоювання, що із заповідника "Софія Київська" можуть виселити музеї, а в самому соборі почне правити служби одна із конфесій.