• Головна
  • Новини
  • У Львові презентують сакральні твори молодих київських художників...

У Львові презентують сакральні твори молодих київських художників

23.12.2010, 15:57
У львівській галерії «IconArt» (вул. Вірменська, 26) експонують виставку молодих київських художників Ольги Ковтун та Андрія Коваленка під назвою «Видіння бароко». Виставка, яку відкрили 19 грудня, триватиме до 15 січня.

У львівській галерії «IconArt» (вул. Вірменська, 26) експонують виставку молодих київських художників Ольги Ковтун та Андрія Коваленка під назвою «Видіння бароко». Виставка, яку відкрили 19 грудня, триватиме до 15 січня. За словами організаторів, малярство презентованих митців надзвичайно влучно представляє нові інтерпретації українського барокового мистецтва, що ними добре знана майстерня монументального живопису і храмової культури відомого художника, академіка, професора Миколи Андрійовича Стороженка.

«Творчість Ковтун та Коваленка якнайкраще представляє саме цей осередок сакрального мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури у Києві», — повідомили РІСУ організатори заходу.

Щодо назви виставки, то, як зазначають організатори, «Видіння бароко» — це тому, що «твори, представлені на виставці, це індивідуальний та дуже цікавий погляд на мистецтво бароко — його переосмислення в реаліях мистецтва сучасного».

«А барокове мистецтво — чи то давнє, чи сучасна його інтерпретація — завжди пасуватиме також до Львова з його бароковою архітектурою та скульптурою. Тому дуже сподіваюсь, що виставка стане гарним початком подальшого представлення не лише Ольги Ковтун та Андрія Коваленка, але також в цілому майстерні Миколи Андрійовича Стороженка», — зазначили організатори.