• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську триває фестиваль Христового міста «Вгору серця»...

В Івано-Франківську триває фестиваль Христового міста «Вгору серця»

05.05.2010, 12:07
В Івано-Франківську триває фестиваль Христового міста «Вгору серця» - фото 1
Цьогоріч на фестивалі лунатиме особлива тема: «Жити у свободі від гріха».

festuval.jpgІВАНО-ФРАНКІВСЬК – З 18 квітня по 6 травня в Івано-Франківську втретє триває фестиваль Христового міста «Вгору серця». Цьогоріч на фестивалі лунатиме особлива тема: «Жити у свободі від гріха», інформує ZAXID.NET.

Сьогодні «Вгору серця» матиме ще більше творчих напрямів та об’єднує у спільній меті ще більше християн. У межах фестивалю організатори презентуватимуть багато нових подій, що стануть відкриттям фестивалю «Вгору серця-2010»: духовний мюзикл «А над нашою вірою – вічність»; виставку світлин «Франківськ – Христове місто: бути вільним у своєму місті»; 10 метровий лик Ісуса на бетонній стіні, розмальований графіті «Я берегтиму тебе»; Біблійну школу о.Тараса Барщевського, співавтора оновленого перекладу Святого Письма; нову постановку «Човен без рибалки» вже знаного на Прикарпатті аматорського театру “Quo vadis” греко-католицької молоді Воплоченого Слова; щедрі арт-розваги проводитимуть пластуни; а Велика сцена знову прийматиме гостей звідусіль, – повідомили організатори фестивалю.

Очікується, що фестиваль відвідають близько 10 тис. гостей з України, Польщі та інших країн близького закордоння. Подія підкреслить значення християнських цінностей, сприятиме формуванню позитивного іміджу Івано-Франківська в Бога та України в міжнародному контексті.

Минулого року фестиваль зібрав близько семи тисяч учасників. Опитування тих, хто брав участь у цьому дійстві, свідчить про те, що фестиваль був вдалим і цікавим, вніс новизну у християнський простір міста. Він став своєрідним подарунком Івано-Франківську, який у ті дні відзначав свій день народження. Сьогодні фестиваль «Вгору серця» є брендовим заходом для Івано-Франківська.

Як вже РІСУ повідомляла, ідея фестивалю народилася після проведення заходів, присвячених Дням духовної віднови міста 2003-2007 років (шоу-програма «Ти не один» – вересень 2003 р., «Єдиному Богу слава» – серпень 2004 р., «Два народи – один дух» – травень 2006-2007 рр., «Фестиваль твоєї музики у твоєму місті «Вгору серця» – 6 травня 2008 р.), а також участі в подібних фестивалях у Польщі.

Під час фестивалю 2009 року також відновили шлюбні присяги 5 пар різного віку. Тоді ж презентували журнал «Вгору Серця».

Минулого року фестиваль зібрав близько 7 тисяч учасників.