У Львові діє виставка до 90-річчя Івана Павла ІІ

30.04.2010, 13:05
У Львові діє виставка до 90-річчя Івана Павла ІІ - фото 1
На виставці представлена колекція фотографій, які яскраво ілюструють життєвий шлях Кароля Войтили від народження до відходу у вічність.

Ivan.jpgЛЬВІВ – До 90-ї річниці від дня народження Папи Івана Павла ІІ у Львівському музеї історії релігії 29 квітня відкрилася виставка «Він змінював світ». Співорганізатор виставки – Василіянський інститут філософсько-богословських студій імені Митрополита Йосифа Велямина Рутського (ректор – о.Роберт Лисейко, ЧСВВ).

Як повідомила завідувач відділом ЛМІР Ірина Цебенко, на виставці представлена колекція фотографій, які яскраво ілюструють життєвий шлях Кароля Войтили від народження до відходу у вічність. Багато світлин про Понтифікат Івана Павла ІІ свого часу подаровані музею Апостольським нунцієм архиєпископом Ніколою Етеровичем. Крім цих фотографій експонуються ще й роботи львівських фотохудожників Василя Пилип’юка та Богдана Вовка.

Частина експозиції присвячена 70-й річниці створення української програми радіо Ватикан, яка почала виходити в кінці 1939 року. На світлинах зафіксовані цікаві історичні події: отці василіяни, яким доручили керівництво українським відділом, владики і священики, монахи і монахині, миряни, - усі ті, які брали участь у підготовці радіопередач.