• Головна
  • Новини
  • Музей Волинської ікони отримав факсимільне видання Пересопницького Євангелія...

Музей Волинської ікони отримав факсимільне видання Пересопницького Євангелія

21.04.2010, 15:45
Музей Волинської ікони отримав факсимільне видання Пересопницького Євангелія - фото 1
Урочистість відбулася за участю Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Володимира, духовенства єпархії, представників обласної та міської влади.

Ev.jpgЛУЦЬК – У храмі Всіх Святих землі Волинської, що у Луцьку, у Музеї Волинської ікони 21 квітня відбулася урочиста церемонія передачі Музею факсимільного видання Пересопницького Євангелія. Урочистості пройшли за участю Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Володимира, духовенства єпархії, представників обласної та міської влади.

За повідомленням сайту УПЦ, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк вручив Митрополиту Володимиру на згадку образ Холмської ікони Пресвятої Богородиці.

Відтак, з передачею факсимільного видання Пересопницького Євангелія до Музею Волинської ікони, бажаючі зможуть краще ознайомитися з культурним і духовним спадком України.

Пересопницьке Євангеліє – визначна рукописна та мистецька пам’ятка середини XVI століття, перший з відомих нам перекладів священного тексту книжною староукраїнстькою мовою. У 2007 році  з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Київська Митрополія разом з НАН України започаткувала масштабний видавничий проект з його відтворення.

Презентації факсимільного видання Пересопницького Євангелія вже відбулись у багатьох країнах світу,  зокрема, у США, Канаді, Великобританії, Польші,  Ізраїлі та низці міст України, таких як Київ, Донецьк, Львів, Ніжин та ін.