У Чернігові відбувся конкурс дзвонарів

14.04.2010, 10:28
У Чернігові відбувся конкурс дзвонарів - фото 1
Мета конкурсу – не лише виявити кращих дзвонарів міста, але й ознайомити учасників з історією, традиціями, уставом дзвоніння.

dzvin.jpgЧЕРНІГІВ – У Чернігові у храмі Всіх Святих вже вдруге пройшов міський конкурс дзвонарів. Про це повідомляє УНІАН-релігії з посиланням на офіційний сайт телерадіоагентства "Новий Чернігів".

Мета конкурсу – не лише виявити кращих дзвонарів міста, але й ознайомити учасників з історією, традиціями, уставом дзвоніння. Цього року у конкурсі взяли участь 5 майстрів-початківців дзвонарського мистецтва. організатори сподіваються, що у наступному році до міста з древніми духовними православними традиціями приїдуть гості із інших міст України.

Настоятель храму о. Петро Казновецький розповів учасникам та прихожанам про історію і традиції дзвоніння. За словами священика, вібрація церковного дзвону має цілющі властивості. Фізична частота звуку гармонізує інформаційну ауру людського організму та лікує кровоносну систему, внутрішні органи. Гості заходу пройшли не лише духовне, але й фізичне очищення. Чернігівці тішилися мистецькою величчю церковного передзвону.

Крім того, долучитися до практики дзвонарського мистецтва мали змогу всі бажаючі. А учасники конкурсу продемонстрували свою віртуозність у використанні дзвонів.

dzvony_chernihiv