• Головна
  • Новини
  • У великодні дні УПЦ спільно з Національною музичною академією проводить фестиваль хорової і оркестрової музики...

У великодні дні УПЦ спільно з Національною музичною академією проводить фестиваль хорової і оркестрової музики

06.04.2010, 13:34
У великодні дні УПЦ спільно з Національною музичною академією проводить фестиваль хорової і оркестрової музики - фото 1
У фестивалі беруть участь 32 музичних колективи з різних країн світу, вони виконають музичні твори різних композиторів, присвячених святу Великодня.

exklusiv.gif КИЇВ – Відкриття музичного фестивалю «Пасхальні асамблеї» відбулося 5 квітня. У великодні дні Українська Православна Церква спільно з Національною музичною академією України проводить «Пасхальні асамблеї» – музичний фестиваль хорової і оркестрової музики, присвячений святу Великодня. У фестивалі беруть участь 32 музичних колективи з різних країн світу, вони виконають музичні твори різних композиторів, присвячених святу Великодня – повідомляє кореспондент РІСУ Олександр Бойко.

Такий фестиваль проходить вже вдруге під патронатом УПЦ і, за словами організаторів, має стати доброю традицією, в якій буде продовження великодніх свят за допомогою мистецтва. «Великдень – церковне свято, тому Церква і виступила співорганізатором цього фестивалю. У той же час, ми починаємо будівництво Свято-Воскресенського собору, і цією акцією ми хотіли б звернути на це увагу громадськості, де з часом, ми сподіваємося, кожен рік будуть проходити концерти «Пасхальної асамблеї», – наголосив співголова оргкомітету протоєрей Георгій Коваленко.

Відкрив музичний фестиваль Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир: «Я радий вітати вас на других «Пасхальних асамблеях» в дні свята, коли Христос показав свою перемогу над гріхом, темрявою і самою смертю, якщо ми завжди будемо з Богом, ми будемо краще розуміти ближніх і самих себе», – сказав Митрополит Володимир. Він також побажав, щоб ці концерти були продовженням Великодніх свят.

На відкритті з вітальним словом виступили Заступник Міністра туризму і культури України Ольга Бенч, Голова Союзу композиторів України Ігор Щербаков, а також ідейний натхненник і організатор заходу ректор Музичної академії України Володимир Рожок.

Від Української Православної Церкви були вручені ордени та почесні грамоти організаторам фестивалю, а також сучасним українським композиторам, що працюють над музикою для духовних піснеспівів.

Фестиваль проходитиме в Києві з 5 по 18 квітня в залах Національної музичної академії України та в храмах Української Православної Церкви. У рамках фестивалю також буде організована серія концертів у Чернігові, Ніжині та інших містах України.