• Головна
  • Новини
  • На Рівненшині закривоточив дерев’яний напрестольний хрест...

На Рівненшині закривоточив дерев’яний напрестольний хрест

22.04.2016, 12:11
На Рівненшині закривоточив дерев’яний напрестольний хрест - фото 1
У Свято-Катеринівському храмі УПЦ (МП) м. Здолбунів із початком Великого посту почав кровоточити дерев’яний напрестольний хрест. У Прощену неділю настоятель храму протоєрей Олександр Єгоров встановив його на святий престол у вівтарі.

olfy8i.gifУ Свято-Катеринівському храмі УПЦ (МП) м. Здолбунів із початком Великого посту почав кровоточити дерев’яний напрестольний хрест. У Прощену неділю настоятель храму протоєрей Олександр Єгоров встановив його на святий престол у вівтарі.

Як зауважує отець Олександр, хрест спочатку не привертав до себе особливої уваги.

«30 березня, в день святкування пам’яті преподобного Олексія, чоловіка Божого, в нашому храмі було звершено Богослужіння на честь цього святого угодника Господнього. Після закінчення Літургії Передосвячених Дарів, коли я взяв хрест для виголошення відпусту, було виявлено темну плямку біля лівого ока Христа Спасителя, що, за забарвленням, нагадувала людську кров. Придивившись ближче, неозброєним оком було видно потічок крові. Для того, щоб краще можна було розглянути кровоточіння, після Богослужіння було зроблено декілька збільшених фотографій. Уже розглядаючи фотографії, стало видно, що не один, а два струмочки крові спускаються з ока Спасителя»,— коментує священик.

Про явлення Божого дива було повідомлено митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія. 6 квітня, напередодні свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, відвідуючи Свято-Катеринівський храм із архипастирським візитом, владика Варфоломій оглянув святий хрест, благословив зробити кіот для нього і виносити для благоговійного поклоніння вірним.

«Чому Господь заплакав кривавими сльозами? — задається питанням настоятель Свято-Катеринівського храму проєрей Олександр Єгоров. — Дні Великого посту — це час розкаяння в наших гріхах, час спогаду страждань Спасителя. Для віруючих людей, які живуть повноцінним церковним життям — це знак явлення Божої присутності і духовної підтримки».

Дивовижну подію священик пояснює і тим, що, на його думку, Господь сумує, плаче кривавими сльозами за нерозкаяних грішників, за те, що проливається невинна людська кров, повідомляють Новини по-рівненськи.