• Головна
  • Новини
  • В Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ детальніше дослідять ймовірність мироточення фігури Богородиці в Косові...

В Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ детальніше дослідять ймовірність мироточення фігури Богородиці в Косові

16.12.2015, 16:06
В Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ детальніше дослідять ймовірність мироточення фігури Богородиці в Косові - фото 1
За словами прес-секретаря єпархії о. Василя, керівництво єпархії слідкує за цим фактом та після відповідної експертизи інформуватиме вірних щодо походження даного явища.

Kosiv_figura.jpgЗгідно з повідомленням Івано-Франківського сайту «КУРС», в місті Косів, на Гуцульщині, в приватному помешканні замироточила гіпсова статуя Богородиці. За словами очевидців, це триває вже 10 днів. Як кажуть власники фігури, яких цитує «КУРС»: «Волога на її обличчі почала збиратися і скрапувати в останні десять днів. У квартирі – дуже сильний і приємний запах мира».

В прес-службі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ РІСУ повідомили, що вже знають про цей випадок та хочуть детальніше його дослідити. За словами прес-секретаря о. Василя Перцовича, місцевий священик Роман Іванюлик, який очолює Косівський деканат Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, відвідав помешкання родини, де знаходиться фігура Діви Марії. За його словами, він 15 хвилин спостерігав за цим явищем, проте не має однозначної відповіді щодо цього феномену, тому не може ні підтвердити, ні спростувати надприродності процесу. Тому вважає о. Іван, необхідно провести додаткові дослідження. Задля цього він запропонував перенести статую до храму, щоб мати змогу уважно поспостерігати за нею.

Такої ж думки дотримується і правлячий єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії, Василій (Івасюк). В своєму коментарі РІСУ, єпископ Василій утримався від поспішних висновків щодо походження цього явища та висловився за фахову експертизу і дослідження фігури у Львові, де є відповідні фахівці.«Якщо це утвердить когось у вірі, це позитивний факт, проте слід також уникнути зайвого замішання серед вірних і почекати остаточних висновків дослідженння», - підсумував владика Василь.

За словами прес-секретаря єпархії, о. Василя, керівництво єпархії слідкує за цим фактом та після відповідної експертизи інформуватиме вірних щодо походження цього явища.

Теги: #Чудо