• Головна
  • Новини
  • У православному храмі на Рівненщині замироточили ікона та хрест...

У православному храмі на Рівненщині замироточили ікона та хрест

22.04.2015, 15:44
На Рівненщині, у здолбунівському Свято-Петропавлівському храмі, замироточили ікона «Моління про чашу» та хрест . Диво сталося під час Великодніх святкувань. Священнослужителі таке своєрідне послання називають добрим знаком для країни

На Рівненщині, у здолбунівському Свято-Петропавлівському храмі, замироточили ікона «Моління про чашу» та хрест . Диво сталося під час Великодніх святкувань. Священнослужителі таке своєрідне послання називають добрим знаком для країни, повідомляє ZIK.

Першим краплини на образі побачив настоятель храму. Ікона розташована у вівтарній частині церкви.

«Звичайно, це викликало і певний острах, і здивування, і якусь радість. Однак, пам’ятаючи настанови Святих Отців, які кажуть, що до всякого чуда мусимо ставитись з обережністю, я покликав священиків з нашого благочиння», – розповідає настоятель Свято-Петропавлівського храму УПЦ КП отець Віталій.

Духовенство підтвердило факт мироточення. Та наразі ікону прихожанам не показують – у церкві нині ще стежать за цим явищем. Утім, дехто з вірян таки зміг споглядати чудо на власні очі.

«Звичайно, був подив, було захоплення і радість. Ми це розцінюємо як дуже добрий, позитивний знак для нас і для нашої громади», – зізнається парафіянин Святопетропавлівського храму УПЦ КП Леонтій Грисюк.

Вірить, що мироточення – на добре, і настоятель храму о. Віталій.

«На іконі показано, коли Христос молиться на самоті про свої майбутні страждання. Можливо, це й символізує сьогоднішні страждання і нашої держави. Можливо, це показує, що, перестраждавши, Господь таки пошле нашій державі мир і злагоду», – переконаний о. Віталій.

Однак мироточення у Свято-Петропавлівському храмі проявилося не тільки на іконі, а й на хресті.

«Мироточення з’явилось ще й на хресті, з лівої стопи Спасителя. Це також сталося у нас на Світлу Седмицю. Хочеться дуже вірити, що цей знак виточується з тіла Господнього як знак миру і благодаті, яку Господь подасть нам», – каже о. Віталій.

Мироточення на хресті та образі ще досліджуватиме спеціальна комісія з представників духовенства. Тим часом віряни вірять, що таке явище – благословення згори.