• Головна
  • Новини
  • На Тернопільщині під час богослужіння замироточили три ікони, - очевидці...

На Тернопільщині під час богослужіння замироточили три ікони, - очевидці

14.05.2012, 16:42
На Тернопільщині під час богослужіння  замироточили три ікони, - очевидці - фото 1
На Тернопільщині у селі Мала Іловиця 11 травня під час урочистостей до 10 річниці канонізації святого Амфілохія замироточили образ преподобного Амфілохія, а також ікони Христа і Матері Божої.

На Тернопільщині у селі Мала Іловиця 11 травня під час урочистостей до 10 річниці канонізації святого Амфілохія замироточили образ преподобного Амфілохія, а також ікони Христа і Матері Божої. Свідками події стали дві сотні людей, - повідомляє один із очевидців, інформує ZAXID.NET.

1254877.jpg

«Ікону святого Амфілохія щойно привезли в Малу Іловицю – її подарував громаді владика Павло. Під час урочистостей її поставили на спеціальному місці під накриттям, де зібралися люди. Мироточити образ почав під час Євхаристії», ― розповів тернопільський дизайнер, свідок мироточення Тарас Савчук.

За його словами, спочатку було видно невеличкі плямки на головному уборі святого. Потім миро почало текти по іконі цівками.

«Коли люди почали придивлятися, то побачили, що і дві інші маленькі ікони – Христа та Матері Божої, які стояли поруч, замироточили», – повідомляє свідок.

Священнослужителі винесли ікони надвір, щоб кожен міг прикластися до них.