Посол Польщі розкритикував стан костелу у центрі Києва

14.11.2019, 12:32
Посол Польщі розкритикував стан костелу у центрі Києва - фото 1
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький розкритикував стан римо-католицького костелу Святого Миколая, який розташований у центрі Києва. Дипломат заявив, що костел працює як органний зал "Міністерства культури, ніби вшанування більшовицького грабежу".

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький розкритикував стан римо-католицького костелу Святого Миколая, який розташований у центрі Києва. Дипломат заявив, що костел працює як органний зал "Міністерства культури, ніби вшанування більшовицького грабежу".

Бартош Ціхоцький, коментуючи яскраву вечірню підсвітку костелу, звернув увагу на те, як храм виглядає при денному світлі.

костел.jpg

"Що ж, у денному світлі видно, що хрести було здерто з веж, а фасад вкрили тріщини. Через 28 років після розпаду Радянського Союзу, храм досі працює як органний зал Міністерства культури, ніби шануючи більшовицький грабунок", – написав Ціхоцький у своєму мікроблозі в Twitter.

Костел Святого Миколая у центрі Києва вже багато років знаходиться у незадовільному стані. Костел Святого Миколая з 1992 року по черзі використовується для проведення концертів Національного будинку органної та камерної музики України і богослужінь священиків РКЦ.

У 2013 році навколо храму поставили паркан і повісили таблички "Увага – небезпечна зона". Тоді на шпилях цієї історичної споруди утворилися численні діри. Через них у костел потрапляли атмосферні опади, які завдавали шкоди будівлі і поступово руйнували пам'ятку архітектури.

шматки.jpg

Торік від будівлі відлітали шматки бетону. Про це пише "Сегодня".