• Головна
  • Новини
  • 2 млн грн вилучено з проекту реставрації собору св. Юра (УГКЦ) у Львові...

2 млн грн вилучено з проекту реставрації собору св. Юра (УГКЦ) у Львові

25.10.2019, 14:44
2 млн грн вилучено з проекту реставрації собору св. Юра (УГКЦ) у Львові - фото 1

Із семи об’єктів на території Львівської області зняли кошти, що протягом року не були освоєні. Відтак, майже 2 млн грн вилучили із реставрації Собору св. Юра у Львові, 1 млн грн – із виготовлення ПКД будівництва корпусу дитячої онкології, 1 млн грн вилучили із реконструкції даху будівлі прокуратури та інших об’єктів.

Із семи об’єктів на території Львівської області зняли кошти, що протягом року не були освоєні. Відтак, майже 2 млн грн вилучили із реставрації Собору св. Юра у Львові, 1 млн грн – із виготовлення ПКД будівництва корпусу дитячої онкології, 1 млн грн вилучили із реконструкції даху будівлі прокуратури та інших об’єктів. Про це інформує Westnews.

Юра.jpg

Таке рішення ухвалили під час засідання комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради. Зокрема, внесено відповідні зміни до Програми капітального будівництва об'єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення за рахунок коштів обласного бюджету на 2019 рік, - повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Програмою передбачено фінансування 132 об’єктів на загальну суму понад 164 мільйони, із цього фінансового ресурсу профінансовано 100 мільйонів.  

Відтак, кошти перевели на дофінансування пускових 12 об’єктів, що фінансуються за кошти Програми.

Зокрема, додаткових 600 тис. грн пропонують скерувати на реконструкції Західноукраїнського дитячого медичного центру, 300 тис. грн – на реконструкцію народного дому у Підкамені, понад 300 тис. грн на облаштування музею Кирила Трильовського на Золочівщині тощо.

Окрім того, пропонують додатково збільшити капітальні видатки на ремонт пологового відділення обласної клінічної лікарні на 850 тис. грн.

Як РІСУ інформувала, у лютому 2018 року Кабінет Міністрів виділив 20 млн грн на реставрацію собору Святого Юра у Львові. "Унікальна споруда потребує термінового ремонту: від електрики і водовідведення до зміцнення фасаду. Зараз вхідні брами в аварійному стані. Днями, коли відвідував собор св. Юра, бачив, як сотні туристів і вірян відвідують храм. У нас є історія, пам'ять, духовність, які важливо берегти", – написав тодішній прем’єр Гройсман.

Пізніше у прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили, що цей фінансовий ресурс скерували на прокладання інженерних мереж. "Ведуться роботи з бетонування плити оглядової тераси, впорядкування верхнього обходу навколо Собору святого Юра, прокладання каналізаційних мереж на північному обході. Роботи здійснює ТОВ «Підприємство «Турист»", – поінформували тоді у прес-службі Львівської облдержадміністрації.