• Головна
  • Новини
  • На території оборонного костелу Св. Трійці на Львівщині влаштують еко-акцію...

На території оборонного костелу Св. Трійці на Львівщині влаштують еко-акцію

28.08.2019, 12:17
На території оборонного костелу Св. Трійці на Львівщині влаштують еко-акцію - фото 1
У суботу, 14 вересня, на території оборонного комплексу Св. Трійці, що у селі Соколівка на Жидачівщині, поблизу Бібрки, уже вчетверте влаштують еко-акцію.

У суботу, 14 вересня, на території оборонного комплексу Св. Трійці, що у селі Соколівка на Жидачівщині, поблизу Бібрки, уже вчетверте влаштують еко-акцію.

Як сайт 032.ua, волонтерів запрошують до прибирання та впорядкування території.

Усіх охочих допомогти просять реєструватися за посиланням до 11 вересня включно. Волонтерів забезпечать проїздом до місця призначення автобусом і назад до Львова, рукавицями та пакетами для сміття, частково - реманентом і перекусом.

ацію організовує ГО "КонтрФорс", яка також систематично проводить у Львові лекції про видатних містян - "Гордість міста".

Довідково: Костел Святої Трійці розташований у селі Соколівка (раніше - Сенява) у Жидачівському районі Львівської області. Перша згадка про сакральну споруду із оборонними фортифікаціями датується 1593 роком, але територія досі не охороняється державою та не вважається пам'яткою. Час будівництва костелу пов'язують із наданням Сеняві міського права у 1558 році.

Про оборонні споруди в Соколівці відомо ще менше: до наших днів збереглися лише сліди валів оборонного двору. Відомо, що 1648 року костел спалили козаки. У часи СРСР споруду закрили та перетворили на гараж сільгосптехніки, яку утримували на колишньому цвинтарі костелу. У 1990-х розпустили колгосп і будівля залишалась покинутою в аварійному стані: замокли склепіння, і в 2000-х дах завалився. Стіни біля вежі також вкрилися тріщинами, що загрожує існуванню костелу як такого.