• Головна
  • Новини
  • Чернівчани просять відреставрувати костел Пречистого Серця Ісуса...

Чернівчани просять відреставрувати костел Пречистого Серця Ісуса

14.07.2019, 11:06
Чернівчани просять відреставрувати костел Пречистого Серця Ісуса - фото 1
Чернівчани зареєстрували петицію з проханням відреконструювати костел Пречистогоого Серця Ісуса. Про це повідомляє СvNews.

Чернівчани зареєстрували петицію з проханням відреконструювати костел Пречистогоого Серця Ісуса. Про це повідомляє СvNews.

«Іноземним туристам буквально мову відбирає, коли вони бачать наш розвалений храм, який руйнується з року в рік з байдужим відношенням міської влади.

Питання реконструкції храму гостро стоїть на часі, і на мою думку для рішення цієї проблеми мють скоординувати зусилля, як міське, так і обласне керівницто. Доцільно було б залучити крім бюджетних коштів, також міжнародні фонди та організації (Європейський банк реконструкції та розвитку "ЄБРР", Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), чиї профінансовані гранти і проекти для України міське керівництво, грубо кажучи "проспало". Також можливе залучення урядової допомоги, допомоги благодійних фондів, волонтерів, благодійних внесків, краудфандингових платформ (як це було з Підгорецьким замком). Прошу не залишатись байдужими стосовно питання збереження культурної спадщини рідного міста», - зазначив автор петиції.

На сьогодні петиція назбирала 207 підписів.