• Головна
  • Новини
  • На реставрацію скульптури Cкорботного Христа у Львові зібрали 250 тисяч гривень...

На реставрацію скульптури Cкорботного Христа у Львові зібрали 250 тисяч гривень

26.12.2018, 15:14
На реставрацію скульптури Cкорботного Христа у Львові зібрали 250 тисяч гривень - фото 1
Місто обіцяє подвоїти цю суму і розпочати реставрацію скульптури на каплиці Боїмів.

Під час благодійного «Аукціону надій» від Університету банківської справи зібрали 250 тисяч гривень на реставрацію скульптури Скорботного Христа. Про це повідомляє «Твоє місто».

img_7176.jpg

За попередньою домовленістю з міським головою Львова Андрієм Садовим, суму, зібрану студентами на аукціоні, подвоять, і місто розпочне відновлення статуї Скорботного Ісуса Христа на даху каплиці Боїмів.

Під час аукціону розіграли 89 лотів, подарованих львівськими художниками Євгеном Безніскою, Петром Сипняком, Михайлом Безпальковим та іншими. Свої лоти представили також львівська галерея «Про-Арт», «Ікон Арт», арт-студія «Зифіріна» та рамарня «Клейнод».

Додамо, гроші на дослідження та реставрацію каплиці Боїмів також збирали 5 грудня під час благодійного гала-концерту у Львівській опері, присвяченому 20-річчю Львова у переліку світової спадщини ЮНЕСКО.

img_7079.jpg

Протягом минулих 12 років завдяки Аукціону надій від університету вдалось втілити такі проекти: відновлення старовинної дерев'яної церкви у Кутах, інкубатор для пологового будинку у Львові, комп'ютерний клас для вихованців колонії у Городку, реабілітаційний кабінет для дітей з вадами слуху у Харкові, очищення ріки Вільшанка на Черкащині, креативний простір для нечуючих у Києві та інші.