• Головна
  • Новини
  • ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму...

ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму

11.10.2018, 13:07
ЮНЕСКО оголосила про початок прямого моніторингу в окупованому Криму - фото 1
10 жовтня виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення про початок прямого моніторингу стану культурної спадщини та пам’яток національного значення України і кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

10 жовтня виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила рішення про початок прямого моніторингу стану культурної спадщини та пам’яток національного значення України і кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

Про це повідомив посол України у Франції Олег Шамшур, інформує  «Новое время».

ЮНЕСКО_Крим.jpeg

(Ханський палац у Бахчисараї)

"Офіційно оголошено про початок першої фази прямого моніторингу організації ситуації в окупованому Криму, ухвалено рішення щодо звітування гендиректора про його результати наступного жовтня", - написав він у Тwitter.

За словами дипломата, ухвалення цього важливого рішення було б неможливим без підтримки "групи друзів України в ЮНЕСКО".

Президент Петро Порошенко зазначив, що початок прямого моніторингу ситуації в Криму унеможливить спроби Росії "приховати злочини від міжнародної спільноти" та "уникнути заслуженої відповідальності".

Росія під виглядом реставрації Бахчисарайського палацу фактично знищує єдину в світі пам’ятку кримськотатарської палацової архітектури. Російська окупаційна влада нехтує принципом науковості та застосовує звичайні будівельні норми до об’єкту історичного значення. Вже сьогодні впізнати Ханську мечеть, яка є частиною комплексу, неможливо. 

Ханський палац у Бахчисараї є найвідомішим музеєм, який пов'язаний з історією кримських татар, був літньою резиденцією кримських ханів Гіреїв. До складу комплексу входять палац, гаремний корпус, ханський цвинтар і мечеть.

Теги: #ЮНЕСКО