• Головна
  • Новини
  • У Великій синагозі в Дубні має бути музей Голокосту, але грошей бракує...

У Великій синагозі в Дубні має бути музей Голокосту, але грошей бракує

09.07.2018, 14:11
У Великій синагозі в Дубні має бути музей Голокосту, але грошей бракує - фото 1
Реконструкцію Великої Синагоги в Дубні закінчать невідомо коли. Нині на пам’ятці триває заміна прогнилого дерев’яного каркасу на металевий. Це одна з найбільших синагог і найоригінальніших.

Реконструкцію Великої Синагоги в Дубні закінчать невідомо коли. Нині на пам’ятці триває заміна прогнилого дерев’яного каркасу на металевий. Це одна з найбільших синагог і найоригінальніших, інформує Radiotrek.

синагога.jpg

Нагадаємо, що роботами займається Дубенський історико-культурний заповідник. Раніше його представники просили допомогти грошима в керівництва Рівненщини, та Мер Дубна Василь Антонюк каже, що місто обіцяє допомогти і зробити в приміщенні музей:  

«Ми будемо їм допомагати, я віддаю належне керівництву замку. Проект до 8,5 мільйонів, перекриття до 4,5 мільйонів. Ми допоможемо, ми вирішимо це питання. Спробуємо підключити єврейську сторону. Ми покажемо, що місту Дубну не байдужа ця споруда. Її треба реконструювати, ми її зробимо і там буде музей Голокосту однозначно. Рамок часових поки не виставляємо».

Нагадаємо, що весною обласна влада передала синагогу у комунальну власність громади Дубна. 

За будівлею довгий час не доглядали, тож у минулому році там почав провалюватися дах. Працівники Дубенського історико-культурного заповідника забили на сполох. Заповідник сам закумулював 600 тисяч гривень для початку реконструкції, однак її повна вартість – мільйони гривень.