• Головна
  • Новини
  • Відреставрують ще один пам'ятник архітектури в заповіднику "Софія Київська"...

Відреставрують ще один пам'ятник архітектури в заповіднику "Софія Київська"

14.05.2018, 11:34
Відреставрують ще один пам'ятник архітектури в заповіднику "Софія Київська" - фото 1

Національний заповідник "Софія Київська" проводить реставраційні роботи пам'ятки архітектури 18 століття "Наріжна башта мурів". Про це повідомляють «Коментарі. Київ »з посиланням на Фейсбук-сторінку заступника директора з реставраційної і господарської праці в Національному заповіднику "Софія Київська" Вадима Кириленка.

Національний заповідник "Софія Київська" проводить реставраційні роботи пам'ятки архітектури 18 століття "Наріжна башта мурів". Про це повідомляють «Коментарі. Київ »з посиланням на Фейсбук-сторінку заступника директора з реставраційної і господарської праці в Національному заповіднику "Софія Київська" Вадима Кириленка, передає Хроніка.інфо.

Софія_Київська.jpg

«Перший день вже приніс цікаві знахідки, які після закінчення всіх робіт поповнять фонди заповідника», - написав він.

Відомо, що "Наріжна башта мурів" входить в ансамбль Кирилівського Свято-Троїцького монастиря. Чотири вежі, стіни і ворота були зведені в 1760 році київським архітектором Іваном Григоровичем-Барським. Монастирські стіни прикрашалися багатопрофільними карнизами, групами, декоративними нішами. Ворота, стіни і три вежі були зруйновані одночасно з дзвіницею в 1936-1937 рр.