• Головна
  • Новини
  • Оновлену Володимирську гірку у Києві відкриють наприкінці травня...

Оновлену Володимирську гірку у Києві відкриють наприкінці травня

10.05.2018, 09:38
Оновлену Володимирську гірку у Києві відкриють наприкінці травня - фото 1

У Києві до Дня міста відкриють оновлену Володимирську гірку, а згодом і низку інших туристичних об’єктів столиці, де тривають ремонтні роботи. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав мер Києва Віталій Кличко, інформує «Вечірній Київ» з посиланням на прес-службу КМДА.

У Києві до Дня міста відкриють оновлену Володимирську гірку, а згодом і низку інших туристичних об’єктів столиці, де тривають ремонтні роботи. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав мер Києва Віталій Кличко, інформує «Вечірній Київ» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Київ чепуриться і готується до літнього сезону. Для комунальників весняно-літня пора – це час інтенсивної роботи. Ми ремонтуємо столичні дороги, парки, знакові туристичні об’єкти. Сьогодні відвідав і перевірив деякі з них», – зазначив Віталій Кличко.

pamyatnik-Vladimiru.jpg

Він наголосив, що на Володимирській гірці зараз кипить робота – й у вихідні, і зранку, і ввечері.

«Це – одна з візитівок Києва і, сподіваюся, кияни будуть приємно вражені оновленим місцем відпочинку», – написав мер столиці.

За словами Віталія Кличка, також незабаром планують відкрити нові сходи на Старокиївській горі від Пейзажної алеї до урочища Гончарі–Кожум’яки. Він зауважив, що там також сьогодні тривають активні роботи.

«Плануємо у майбутньому продовжити сходи, щоб з’єднати Пейзажну алею, Алею художників з Володимирською гіркою та Аркою Дружби народів у єдиний туристичний маршрут, – підкреслив Віталій Кличко.

Володимирська_гірка.jpg

Він зауважив, що на Пейзажці кияни та туристи побачать не тільки нові сходи, там відбувається і реконструкція та благоустрій території, укріплення схилу. Віталій Кличко запевнив, що це буде сучасна і комфортна зона відпочинку в історичному центрі. Зокрема, з оглядовими майданчиками, зручними лавами, громадською вбиральнею, зонами доступу до WI-FI, відеоспостереженням, новим сучасним освітленням. «Робимо Київ більш гарним і комфортним!» – написав Віталій Кличко.

гірка.jpg

Довідка: Парк розміщений на верхній та середній терасах Михайлівської гори. Верхня частина цієї гори була зайнята спорудами міста Ізяслава та Михайлівського Золотоверхого монастиря. Впорядкування, планування схилів розпочалося у 1830-х роках. У 1853 на західному відрозі гори було споруджено пам'ятник князю Володимиру і відтоді східну частину Михайлівської гори почали називати Володимирською гіркою, таку ж назву отримав і розбитий тут парк.

Близько 1900 року на гірці було споруджено панораму «Голгофа» (не збереглася, зруйнована у 1920-ті роки). Композиційний центр парку — пам'ятник князю Володимиру, до нього прямують алеї середньої тераси, східці з верхньої тераси, східці з Володимирського узвозу.