• Головна
  • Новини
  • Депутати рівненської облради вирішуватимуть, що робити зі старовинною синагогою у Дубні...

Депутати рівненської облради вирішуватимуть, що робити зі старовинною синагогою у Дубні

26.05.2017, 10:33
Депутати рівненської облради вирішуватимуть, що робити зі старовинною синагогою у Дубні - фото 1
Будівельна комісія обласної ради 2 червня проведе виїзне засідання у Дубні, аби вирішити, що робити із будівлею Великої синагоги, що на вулиці Кирила і Мефодія у містечку, вік якої перейшов позначку 200 років.

Будівельна комісія обласної ради 2 червня проведе виїзне засідання у Дубні, аби вирішити, що робити із будівлею Великої синагоги, що на вулиці Кирила і Мефодія у містечку, вік якої перейшов позначку 200 років. Про це повідомляє Рівно Вечірнє.

Синагога нині в аварійному стані. Представники міської ради Дубна уже кілька місяців просять облраду або вкласти у неї кошти обласного бюджету, або передати на баланс міста, з чийого бюджету начебто готові профінансувати ремонт. Принаймні на початках укріпити дах, який, як розповідають, може у будь-який момент обвалитися.

Депутати будівельної комісії хочуть виїхати на місце, аби перевірити, як виглядає споруда, та отримати рекомендації, що з нею ліпше зробити, від обласного департаменту будівництва.

Згадали на засіданні комісії також і Будинок контрактів у центрі Дубна, який передали міській раді торік. Зазначили, що передавати синагогу потрібно тільки тоді, коли міська влада проведе обіцяний ремонт Будинку контрактів.