• Головна
  • Новини
  • Представники ЮНЕСКО, Києво-Печерської лаври та Національного заповідника разом зберігатимуть Печерські святині...

Представники ЮНЕСКО, Києво-Печерської лаври та Національного заповідника разом зберігатимуть Печерські святині

27.03.2017, 10:52

Члени делегації Міжнародної організації ЮНЕСКО прибули у Київ із робочим візитом і зустрілися з намісником Києво-Печерської лаври митрополитом Павлом. Українську сторону також представляв директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина.

Члени делегації Міжнародної організації ЮНЕСКО прибули у Київ із робочим візитом і зустрілися з намісником Києво-Печерської лаври митрополитом Павлом. Українську сторону також представляв директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина, повідомляється на сайті Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Києво-Печерська лавра входить до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є однією з найшанованіших святинь християнського світу.

Зустріч була присвячена обговоренню об'єднання зусиль діючого монастиря, що займає територію Нижньої лаври, з Києво-Печерським заповідником, що розташований на території Верхньої лаври, задля збереження давніх Печерських святинь, архітектурних пам'яток історії.

Лавра та Києво-Печерський заповідник спільними зусиллями проводять реконструкції храмів, розташованих у Верхній частині монастирського комплексу, співпрацюють у різних напрямах культурного й адміністративного характеру. На завершення зустрічі Намісник обителі та гості обмінялися пам'ятними подарунками.