У Києві завершили реставрацію Андріївської церкви

22.09.2016, 12:02
У Києві завершили реставрацію Андріївської церкви - фото 1
У Києві закінчили реставрацію однієї з головних святинь столиці - Андріївської церкви. Тривала вона рік.

_1___12.jpg-hhh.jpgУ Києві закінчили реставрацію однієї з головних святинь столиці - Андріївської церкви. Тривала вона рік.

"Зараз повністю закінчили реставрацію фасаду Протягом двох тижнів знімемо риштування на одній з груп колон, - розповів "Сегодня" перший заступник директора нацзаповідника" Софія Київська" Вадим Кириленко. - Також за цей час оснастили церкву додатковим освітленням. Наступний етап -ремонт сходів і зміцнення схилу. Що стосується реставрації сходів, там вже зроблена гідроізоляція. У листопаді встановимо чавунні сходи й тоді відкриємо доступ людям до оглядового майданчика ".

За словами Кириленка, під час реставрації було багато "сюрпризів". "Коли ми піднялися до башні, з яких відпадала штукатурка, то жахнулися: структура башточок настільки деформувалася, що вони могли впасти. Нам довелося розробляти новий проект щодо їх зміцнення і стягувати металевими бандажами.", - продовжив Кириленко.

У заповіднику повідомили, що в цьому році на реставрацію храму з держбюджету виділено 4,7 млн грн. Крім того, в наступному році планують всередині святині провести чистку живопису і реставрацію іконостасу. У скільки це обійдеться, поки ще не підраховували.