• Головна
  • Новини
  • У Кривому Розі на місці демонтованого Леніна встановлять святого Миколая...

У Кривому Розі на місці демонтованого Леніна встановлять святого Миколая

15.07.2016, 10:44
У Кривому Розі на місці демонтованого Леніна встановлять святого Миколая - фото 1
У Кривому Розі йде реконструкція скверу по вулиці Свято-Миколаївській в Центрально-Міському районі. На місці демонтованого пам’ятника Леніну встановлять статую святителя Миколая.

54_skvjpg.jpg-dddd.jpgУ Кривому Розі йде реконструкція скверу по вулиці Свято-Миколаївській в Центрально-Міському районі. На місці демонтованого пам’ятника Леніну встановлять статую святителя Миколая.

Про це йдеться у повідомлені прес-служби міськради Кривого Рогу, передає Depo.Дніпро.

Унікальний історико-архітектурний ансамбль буде включати в себе сквер, школу мистецтв, пам'ятник святителю Миколаю й розкопки старовинної церкви.

Розкопки старовинної церкви, яка була знайдена біля знесеного пам’ятника Леніну, накриють саркофагом - своєрідний музей під відкритим небом.

У центрі скверу буде встановлена фігура святителя Миколая висотою чотири метри.

Реконструкцію скверу планують закінчити до 12 вересня.

Нагадаємо, що залишки церкви розкопали під час робіт з благоустрою. Весь храм має довжину 25 метрів. Після завершення розкопок, над храмом планується звести скляний саркофаг.

Відомо, що дерев'яний собор Миколи Чудотворця був побудований в 1761 році. У цьому храмі була особлива ікона Миколи-Чудотворця, яка збирала тисячі паломників. В 1934 церкву розібрали, а на її місці поставили пам'ятник Леніну, який був знесений активістами у 2015 році.

Під час проведення благоустрою території був знайдений фундамент храму. Після цього на території храму почались археологічні розкопки.