• Головна
  • Новини
  • У Львові проведуть реставраційні роботи на кількох об’єктах сакральної спадщини...

У Львові проведуть реставраційні роботи на кількох об’єктах сакральної спадщини

26.05.2016, 13:15
Про це повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

У Львові триває робоча нарада щодо проведення реставраційних робіт у межах українсько-польського проекту «Спільна спадщина». Українські та польські фахівці обговорюють програму реставраційних робіт, зокрема нагробків та гробівців на Личаківському цвинтарі, роботи з консервації склепінь у церкві св. ап. Петра і Павла, відновлення стінопису у Вірменській церкві та колони св. Христофора, що у Вірменському дворику.

Про це повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

«Цього року будуть закінчені роботи з реставрації колони св. Христофора, що у Вірменському дворику, продовжать роботи з відновлення стінопису у вівтарній частині Вірменської церкви. Також розпочинаються роботи з консервації склепінь у церкві св. Петра і Павла», – сказала Лілія Онищенко.

Зазначимо, що у рамках цього проекту над реставрацією об’єктів працюють спільно польські та львівські фахівці. Усі роботи фінансує Міністерство культури та національної спадщини Польщі.

Минулого року у Львові в рамках проекту «Спільна спадщина» за кошти Міністерства культури та національної спадщини Польщі проведено роботи із збереження історико-культурної спадщини Львова на суму 7 329,85 тис. грн.  Про це повідомляє Zik.