• Головна
  • Новини
  • Під Михайлівською площею в Києві хочуть незаконно побудувати паркінг...

Під Михайлівською площею в Києві хочуть незаконно побудувати паркінг

20.04.2016, 09:54
Під Михайлівською площею в Києві хочуть незаконно побудувати паркінг - фото 1
На будівництво підземного об'єкту з бюджету Києва планується виділити 2,3 млрд грн. Архітектори попереджають про кримінальну відповідальність.

Київська адміністрація розробляє проект розпорядження про будівництво підземного паркінгу під Михайлівською площею. Про це ЛІГА.net розповіла керівник громадської організації Місто-сад Євгенія Кулеба. "Наскільки нам відомо, проект проходить процедуру узгодження", - говорить вона.

Михайлівський.jpg

Попередня вартість паркінгу на п'ять рівнів становить 2,3 млрд грн. Цю суму планується виділити з міського бюджету, каже Кулеба. Проект курує заступник міського голови Олександр Спасибко. Отримати його коментар не вдалося: чиновник не відповідав на телефонні дзвінки.

Минулого тижня Київрада виділила 100 тис грн на роботу з громадськістю, ЮНЕСКО та громадськими організаціями. Заступник мера столиці Микола Поворозник раніше підкреслював, що про будівництво поки що не йдеться. "На що конкретно виділені 100 000 грн ніхто не знає", - говорить Євгенія Кулеба.

Михайлівська площа – це охоронна зона першої категорії, а будівництво підземного паркінгу знищить археологічний культурний шар "міста Ярослава", - так прокоментував ЛІГА.net затію з паркінгом член архітектурно-містобудівної ради Києва, архітектор Георгій Духовничий. "За це передбачена кримінальна відповідальність", – попередив він.